A Károlyi József Alapítvány
Európai Kulturális Találkozó Központ

A Károlyi József Alapítványt a Károlyi család hozta létre 1994-ben, és Fehérvárcsurgón ad impozáns otthont az Európai Kulturális Találkozó Központnak, amely a „Kulturális Találkozó Központok” európai hálózatának tagja, ezáltal biztosítja egy nagyobb történelmi műemlék rehabilitációját és megÅ‘rzését, miközben úgy használja, mint a nagyközönség érdeklÅ‘désének megfelelÅ‘ dinamikus kulturális programok helyszínét. Ezáltal a program egyaránt igazolja a helyreállítást és biztosítja e tevékenységek állandósítását.

Az Európai Dokumentációs Központ

A Károlyi József Alapítvány tevékenységi köréhez tartozik egy Európai Dokumentációs Központ, amelynek alapját a FejtÅ‘ Ferenc Könyvtár képezi. Ennek hivatalos felavatását 2003. október 9-én végezte Dominique de Combles de Nayves úr, Franciaország nagykövete.

 

A Dokumentációs Központ mint kutató központ az európai történelemre specializálódott és nemzetközi kapcsolatok gondoskodnak arról a speciális lehetÅ‘ségrÅ‘l, amely a történelemtudomány, politikatudomány, valamint szociológiatudomány különbözÅ‘ területein kutatási lehetÅ‘séget biztosít, ezáltal a közép-európai tanulmányok megfelelÅ‘ központja
 
ElérhetÅ‘ségek:
Tel: +36 21 311 0426 Fax: +36 22 578 081
 
e-mail: info@karolyikastely.hu
 
Fekete Ágnes
könyvtáros, idegenvezetÅ‘, kulturális munkatárs
lp tel: +36 21 311 04 26
e-mail: fekete.agnes@karolyikastely.hu